Nefit gaat de nieuw ontwikkelde brandstofcel voor woningen in Nederland testen. Nefit maakt deel uit van het Bosch-concern, met wereldwijd meer dan 300.000 medewerkers. De installatie voor opwekking van warmte en elektriciteit werd tijdens de Week van de Bouw gepresenteerd. Installatie.nl meldt dat het bedrijf de volgende fabrikant is die gaat experimenteren met de nieuwe techniek, waarbij waterstof uit gas onttrokken wordt voor elektriciteit en de restwarmte gebruikt wordt voor verwarming en warm tapwater.

In de visie van Nefit zal de HR-ketel de komende tien jaar in Nederland nog een belangrijke rol blijven vervullen. Maar dan wel aangevuld met slimme duurzame oplossingen zoals zonneenergie en warmtepompen. Voor de technologie van de toekomst wordt er continu gewerkt aan alle mogelijke oplossingsrichtingen.

Brandstofceltechnologie zou wel eens een van die kansrijke oplossingen kunnen zijn. Bosch neemt deel aan een Europees demonstratieproject. In dat kader worden medio 2015 ook in Nederland een aantal toestellen geplaatst. In Duitsland zijn de systemen al verkrijgbaar.

bron: Energie Vastgoed