Sinds begin dit jaar is RVO.nl bezig met het bouwen van een uitgebreide projectendatabase. Steeds meer programma’s en regelingen zijn aangesloten bij de Projectendatabase Ondersteunde Initiatieven van Ondernemend Nederland. Via de interactieve kaartviewer en een lijst met projecten krijgen bezoekers snel een overzicht van de door RVO.nl ondersteunde initiatieven. Bekijk de pagina ondersteunde initiatieven van ondernemend Nederland.

RVO ondersteunt bijvoorbeeld Synvalor, die samen met de TU Delft een nieuwe biomassavergassingtechnologie ontwikkelt. Nu al wordt op kleine schaal groen gas geproduceerd door middel van biomassavergisting. Maar in de toekomst zal biomassavergassing dé technologie worden voor grootschalige groen gas productie.

Ook ondersteunt RVO Innecs Power Systems BV bij de ontwikkeling van een miniSTEG. Doel van dit project is het ontwikkelen van een compacte hogedruk stoominstallatie voor toepassing in een kleinschalige stoom- en gasturbine (MiniSTEG).

Andere voorbeelden zijn het biogasproject met waterzuivering De Groene Poort en de ontwikkeling van een gelijkspanningselektriciteitsnet voor tuinders in de buurt van Schiphol. Kortom, de databank biedt een mooi totaaloverzicht van bedrijven die via de programma’s en regelingen een bijdrage van RVO.nl ontvangen.

Meer weten over deze ontwikkelingen en kennismaken met leveranciers van innovatieve techniek? Kom dan 11 september naar het evenement ‘Nieuwe energiebesparingskansen in Gelderland’! Zie www.e2go.nl/evenementen/gelderland