Vorige week is er een interessant initiatief gelanceerd: een WKK op een collectieve warmtevoorziening waarbij de elektriciteit aan individuele afnemers wordt geleverd. 

Hierbij is een totale nieuwe ketelhuis indeling gemaakt, waarbij de recentere HR ketel als enige back up verwarmingsbron is overgebleven. Cheappower4U heeft gekozen voor een drietal WKK’s met een vermogen van 15kW elektrisch vermogen, 30kW thermisch vermogen. Totaal staat er nu 290kW thermisch vermogen opgesteld, t.o.v. de eerdere 400kW. Verder is er gekozen voor 2 buffervaten met een capaciteit van 1.000 liter per stuk. Deze zorgen voor een continue buffer van warmte voor zowel het CV circuit als het tapwater circuit. Daarnaast heeft Cheappower4U het interne netwerk, evenals de benodigde stroomverdeler geïmplementeerd, die iedere woning van haar stroom voorziet.

Net als de betreffende VVE en haar beheerder, adviesbureau Vertommen is Cheappower4U zeer verheugd dat dit pilot project hebben gerealiseerd na een dik jaar voorbereiding. Indien u als VVE, woningcorporatie of beheerder een indruk op locatie wilt krijgen van onze techniek, schroom dan niet contact op te nemen. Wij geven u graag meer informatie op locatie.