Voorkom hoog energieverbruik door thuiswerken met deze 12 tips

Bespaar energie tijdens thuiswerken met deze 12 tips
De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te werken om het coronavirus gecontroleerd in te dammen. Maar let op: wanneer het hele gezin werkzaam is vanuit huis, stijgt natuurlijk het energieverbruik en daarmee ook de energierekening. Daarom maakten we een lijst met tips om energie te besparen tijdens het werken vanuit huis.

Thuiswerk tips om energie te besparen
1. Gebruik elektrische apparaten niet vaker dan normaal
Je hebt misschien de neiging om wat vaker schoon te maken, maar probeer niet iedere pauze de stofzuiger te gebruiken. Drink ook niet ineens meer koffie dan dat je op kantoor zou drinken. Thuis las je wellicht net wat meer koffiepauzes in. Bedenk dan dat je koffiezetapparaat dus steeds energie verbruikt.

2. Zet een timer terwijl je doucht
Omdat we ‘s ochtends geen reistijd meer hebben, en er daarmee meer tijd is om onszelf klaar te maken voor werk, kan de neiging ontstaan om langer te douchen. Zet een wekker en voorkom verspilling van warm water.

3. Draag je werkkleding wat vaker achter elkaar
Misschien ben je gewend om iedere dag een andere outfit aan te doen naar kantoor. Door thuis te werken kan je dit wat verlengen. Je collega’s zien je immers niet. Zo spaar je een volle wastrommel uit.

4. Werk op een laptop
Een laptop verbruikt veel minder energie dan een computer. Een laptop gaat namelijk zuiniger met de energie om. Leg je laptop alleen aan de lader wanneer hij leeg is (dit is ook nog eens beter voor de accu). Tip: veel laptops beeldschermen hebben een eco-stand, waardoor het beeld nèt iets minder fel is en ze nèt wat sneller op standby overschakelen als je er even niet mee bezig bent.

5. Vul de waterkoker met precies het kopje thee dat je gaat drinken
Ga je thee zetten? Gooi de waterkoker dan niet helemaal vol, maar meet goed af hoeveel water je nodig hebt. Hoe meer water je kookt, hoe meer energie je verbruikt.

6. Laat het daglicht binnen
Het is jammer dat we net deze weken binnen moeten blijven, want er is mooi weer voorspeld de aankomende tijd. Gooi de gordijnen open en laat zoveel mogelijk zonlicht binnen, zodat de lampen uit kunnen blijven. Stationeer je w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *