Voorkom hoog energieverbruik door thuiswerken met deze 12 tips

Bespaar energie tijdens thuiswerken met deze 12 tips
De overheid roept op om zoveel mogelijk thuis te werken om het coronavirus gecontroleerd in te dammen. Maar let op: wanneer het hele gezin werkzaam is vanuit huis, stijgt natuurlijk het energieverbruik en daarmee ook de energierekening. Daarom maakten we een lijst met tips om energie te besparen tijdens het werken vanuit huis.

Thuiswerk tips om energie te besparen
1. Gebruik elektrische apparaten niet vaker dan normaal
Je hebt misschien de neiging om wat vaker schoon te maken, maar probeer niet iedere pauze de stofzuiger te gebruiken. Drink ook niet ineens meer koffie dan dat je op kantoor zou drinken. Thuis las je wellicht net wat meer koffiepauzes in. Bedenk dan dat je koffiezetapparaat dus steeds energie verbruikt.

2. Zet een timer terwijl je doucht
Omdat we ‘s ochtends geen reistijd meer hebben, en er daarmee meer tijd is om onszelf klaar te maken voor werk, kan de neiging ontstaan om langer te douchen. Zet een wekker en voorkom verspilling van warm water.

3. Draag je werkkleding wat vaker achter elkaar
Misschien ben je gewend om iedere dag een andere outfit aan te doen naar kantoor. Door thuis te werken kan je dit wat verlengen. Je collega’s zien je immers niet. Zo spaar je een volle wastrommel uit.

4. Werk op een laptop
Een laptop verbruikt veel minder energie dan een computer. Een laptop gaat namelijk zuiniger met de energie om. Leg je laptop alleen aan de lader wanneer hij leeg is (dit is ook nog eens beter voor de accu). Tip: veel laptops beeldschermen hebben een eco-stand, waardoor het beeld nèt iets minder fel is en ze nèt wat sneller op standby overschakelen als je er even niet mee bezig bent.

5. Vul de waterkoker met precies het kopje thee dat je gaat drinken
Ga je thee zetten? Gooi de waterkoker dan niet helemaal vol, maar meet goed af hoeveel water je nodig hebt. Hoe meer water je kookt, hoe meer energie je verbruikt.

6. Laat het daglicht binnen
Het is jammer dat we net deze weken binnen moeten blijven, want er is mooi weer voorspeld de aankomende tijd. Gooi de gordijnen open en laat zoveel mogelijk zonlicht binnen, zodat de lampen uit kunnen blijven. Stationeer je w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Energie besparen

Eenvoudig de energie vergelijken

Ieder type huishouden heeft zo zijn eigen energieverbruik. Uiteraard ligt het ook aan de woning hoeveel je per maand betaald. Is jouw woning namelijk niet goed geïsoleerd? Dan raak je veel energie verloren wat nutteloos is. Zonde van het geld! Door jouw woning goed te isoleren kan je dit probleem voorkomen. Bovendien is het overstappen […]

Read More
Energie besparen

Stappenplan en tips voor duurzaam wonen

Je kunt er niet meer omheen, we worden overspoeld met ‘er moet wat gedaan worden aan het klimaat’. Maar daadwerkelijke maatregelen ondernemen om energie te besparen blijkt toch moeilijker te zijn. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat het effect niet direct zichtbaar is. Toch kan jij je hier sterk voor maken! […]

Read More
Energie besparen

Zorg voor een gezond binnenklimaat en woon comfortabel

Het binnenklimaat is een bepalende factor voor een comfortabel huis. De luchtkwaliteit in huis wordt geschat op 5 keer slechter dan de buitenlucht. Toch wordt er niet vaak gesproken over het binnenklimaat. Vreemd, aangezien we 90 procent van onze tijd binnen doorbrengen. Hoe zorg je voor een goed binnenklimaat bij jou thuis? De kwaliteit van […]

Read More